Aktuella uppdrag

Från IALs wiki

Hoppa till: navigering, sök

Vad vill du göra?

IAL:a på hemmaplan! Gör skillnad, lär dig nya saker, lär känna nytt folk! Det finns många, många möjligheter. Dessutom är IAL ovanligt öppet för egna initiativ och projekt. Alla aktiva ingår av någon av IAL:s arbetsgrupper, och alla nya aktiva har ett bollplank. Du behöver inte kunna uppdraget från början, hittar du något som låter lockande så prova – du kan alltid bolla sånt du funderar på med ditt bollplank!

Många uppdrag finns det att välja på… välj ett som känns lockande, eller en arbetsgrupp som låter intressant och be dem berätta mer om vad de behöver hjälp med just nu, och hör sedan av dig till den som är samordnande i den arbetsgrupp du vill vara med i eller till volontärsamordningsgruppen: sara.malmgren@ial.se

Läs gärna Ideell i IAL - så funkar det! innan så du vet lite mer om vad det innebär att vara aktiv i IAL.

Välkommen In och Volontära i IAL : )

Uppdrag som är extra eftersökta just nu

 • Lägerledare

Vi söker kontinuerligt personer som kan leda våra läger i IAL. Vi söker personer som är 18 år fyllda och är hyfsat bra på både svenska och engelska. Du bör också ha erfarenhet av något av följande; deltagande i internationella grupper, gruppledande eller interkulturellt lärande.

Vi ser gärna även att du:

• har ett intresse för fredsfrågor både på det personliga och det globala planet.

• är öppen och gillar dig själv och de människor du råkar ha omkring dig.

• ser internationella volontärläger som en intressant metod för att arbeta för fred.

• har ett intresse för lära dig mer om IAL.

Mer om vad det innebär att vara lägerledare med IAL hittar du Här och om du klickar in på Läger i Sverige. Du kan även maila: gilbert_blondeau@hotmail.com.

 • Lägervärdar och koordinatörer

Just nu är vi i full gång med lägersäsongen 2014. Vi söker nya lägerprojekt att ha läger hos, exempelvis sådana som på ett eller annat sätt arbetar för hållbar utveckling vilket för oss kan vara både sociala och ekologiska projekt. Mer om vad det innebär att ordna ett IAL-läger hittar du i vår kontaktannons Lägerprojekt sökes och klicka in på Läger i Sverige. Vi söker även efter personer som kan hjälpa oss att samordna lägren och se till så att de blir verklighet! Mer information om vad det innebär att samordna läger hittar du Här.

Maila: josefineahlgren@live.com eller gilbert_blondeau@hotmail.com om du är nyfiken eller har en idé!

 • IAL-ambassadör

som berättar för världen att IAL finns. IAL är en möjlighet att volontära och göra skillnad utan att behöva betala en förmögenhet. Men få vet om att vi finns. Vill du berätta? Bli IAL-ambassadör! I början av året kommer vi ha en ambassadörsutbildning. Redan nu kan du börja som IAL-ambassadör tillsammans med andra! Besöka skolor, mässor, skriva på våra sidor på nätet, hitta på kreativa saker IRL eller på nätet... Maila emelie.aho@ial.se om ambassadörsuppdraget lockar!

 • Organisatör av Fika för Fred i Stockholm

Syftet med uppdraget är att organisera fika-kvällar/eftermiddagar på mötesplatsen Fenix i Stockholm för att samla in pengar till mikrolån och synliggöra IAL. Du/ni bakar till fikat, annonserar på Fenix, på IAL:s hemsida och facebook-sida, säljer fika, ser till att pengarna investeras i ett mikrolån genom Kiva och sammanställer tillslut en enkel ekonomisk redovisning. Ni får ersättning för kostnader för bakningen. Ni får introduktion till uppdraget och all information ni behöver av den lokala volontärsamordnaren i Stockholm. Kontakta erika.rydergard(at)ial.se om det låter intressant.

 • Styrelsemedlem

Nu söker IAL styrelsemedlemmar för 2015. Som styrelseledamot i IAL har du en viktig roll i IAL:s demokratiska organisation. Du får överblick över det som händer inom IAL – ekonomi, läger, PR, seminarier och volontärsamordning. Du har stora möjligheter att påverka och driva och lära dig mer om sådant som intresserar dig. Låter det spännande? Läs mer i uppdragsbeskrivningen. Kontakta erika.rydergard@ial.se om du är intresserad eller har frågor.Val till styrelsen sker på föreningens höstårsmöte den 6/10.

 • Kontaktperson för långtidsvolontär

Vill du förberedelsefika och hålla kontakten med en IAL:are på väg ut i världen som långtidsvolontärer? En möjlighet att uppleva långtidsvolontärande hemifrån och hjälpa en annan IAL:are på väg ut i världen. Maila josefin.lindgren@ial.se om du är intresserad!

 • Valberedning

Vill du söka efter kandidater till 2015 års styrelse? Annonsera i olika forum, prata med intresserade om vad uppdraget innebär och till slut presentera kandidaterna för årsmötet? Kontakta erika.rydergard@hotmail.com om du är nyfiken!

 • Layoutare för IAL-bladet

, vår medlemstidning. Just nu ger vi inte ut vår medlemstidning eftersom vi saknar en layoutare. Vill du ändra på det? Maila emelie.aho@ial.se om du skulle vilja prova på att layouta en tidning!

 • Översättare av hemsidan

Den engelska delen av vår hemsida är långtifrån lika innehållsrik som den svenska delen. Vill du göra en Insats för Tillgängligheten och göra det lättare för folk som inte pratar svenska att förstå vår hemsida? Du behöver bara skriva texterna, låt inte det tekniska kring hemsidebygget skrämma dig! Maila emelie.aho@ial.se om du är intresserad

 • Lokala volontärsamordnare

på de orter där det inte redan finns någon (lokala volontäörsamordnare finns i Göteborg och Uppsala, en lokala kontaktperson finns också på Gotland). Vill du hjälpa andra aktiva i IAL? Träffa nya intresserade på din ort, svara på frågor som folk kan tänkas ha, ordna för- och efterlägermöten för utgående volontärer? Det händer mycket inom volontärsamordning i IAL just nu, en utbildning är på gång. Ett socialt, samordnande och utvecklande uppdrag alltså. Maila sara.malmgren@ial.se om du är intresserad! Just nu söker vi särskilt en lokal volontärsamordnare i Stockholm. Kontakta erika.rydergard@ial.se om du är intresserad!

 • Skribent på IAL-bloggen och i IAL-Bladet

har du gjort något med IAL, och är lite sugen på att skriva på bloggen eller bladet? Maila emelie.aho@ial.se


Har du en egen idé om ett projekt du skulle vilja genomföra eller gillar du att göra något särskilt som du tror att IAL skulle kunna ha nytta av?

Hör i s f av dig till volontärsamordningsgruppen! (sara.malmgren@ial.se) Kom ihåg att IAL är ovanligt öppet för egna idéer!

Personliga verktyg